Козметично от кухнята - маска с мед, лимон и овес
Добавена на 07/09/2014 от maria

 

Предстоящите есенни уикенди са особено подходящо време за отпускаща домашна козметична програма. Обикновено за да си подарите подобно преживяване трябва да си запишете час, да стоите и чакате в салона между процедурите, прелиствайки списания. Въпреки добрите резултати, които ще постигнете, процесът не звучи толкова релаксиращо, нали?

Ще споделя с вас няколко природни рецепти, за да си приготвите собствени ефективни и естествени козметични продукти. Вие най-добре познавате тялото, лицето и косата си. Бъдете свой личен козметик като ги поглезите със сто процента натурални продукти от био магазина вместо с луксозна козметика, в която винаги има поне малко количество излишни добавки.

Ако сте доволни от резултата, не пропускайте възможността да приготвите такива продукти и за приятелка. Опаковани в хубаво бурканче, домашният ексфолиант или масажно масло, биха показали, повече от всеки друг подарък, Вашето персонално отношение.

Да започваме, все пак готвене ни чака!

маска

Почистваща маска с мед, лимон и овес

почиства и освежава кожата, има антисепчино и противовъзпалително действие, против дразнене и зачервяване

Рецепта:
С кафемелачка смелете 2 с.л. овес на брашно. Можете да си вземете направо брашно ако има в магазина. В малка купа смесете брашното с 1 с.л. лимонов сок и 2 ч.л. мед. Разбъркайте докато не се образува хомогенна паста. Ако се получи много гъста, добавете още съвсем малко мед и лимон.

Как се ползва:
Нанесете върху чиста кожа с пръсти, оставете да действа 15 минути и след това отмийте с топла, навлажнена кърпа.

За подарък: 


Подарете в подходящо бурканче с надпис и инструкции да се съхранява в хладилник и да се използва до седмица от датата на зъбъркване.

Очаквайте продължение...

Снимка: https://www.flickr.com/photos/foodthinkers/4101631482